În aşteptarea lui Moş Nicolae, la Conacu Boierului

Momente magice şi emoții unice pentru fiecare dintre noi. Ieri, eram copii. Astăzi, părinți, ne bucurăm de bucuria copiilor noştri.
În seara aceasta, în ajunul Sf Nicolae, la Conacu Boierului copiii își lustruiesc ghetuțele, pentru ca diminieața să le găsească pline cu cadouri.
În fiecare zonă din țară, ca și la Ponoarele, la noi, în Mehedinți, exista diverse datini și legende cu privire la această zi. Câteva dintre ele ne-au ajuns și nouă la urechi sau poate ni le-a transmis însuși Moșul…
?Sfântul Nicolae are mereu cu el o carte în care sunt trecute toate faptele copiilor, fie ele bune sau rele. Copiii cuminți primesc daruri, iar cei mai năzdrăvani pot primi o nuielușă.
?Pentru Moș Nicolae este suficient să se uite prin ferestre pentru a-și da seama dacă un copil a fost cuminte sau nu.
?Moș Nicolae este fratele mai mic al lui Crăciun.
?Spre deosebire Moș Crăciun, Moș Nicolae nu are un chip, el lasă cadouri pe furiș, când copiii adorm, iar acesta nu a fost vreodată găsit, nici de cei care au încercat să îl păcălească.
?Se crede că de Sfantul Nicolae începe cu adevărat iarna, pentru că Moșul își scutură barba sură și începe să ningă. Dacă nu ninge înseamnă ca Sf. Nicolae a întinerit.
?Conform tradiției populare, în nopțile sfinte de sărbători, când cerurile se deschid și pentru noi, muritorii, se spune că preț de o secundă Sfantul Nicolae poate fi văzut stând în dreapta Domnului.
Domniile voastre mai știu și alte tradiții? 


 
# conacu boierului  # mos nicolae # craciun la conac # revelion la conac # ponoarele # ponoare # conac # pensiuni oltenia # cazare oltenia # cazare mehedinti # pensiuni mehedinti # conac oltenia # cazare la conac # podul lui dumnezeu # pensiuni ponoarele # cazare ponoarele # restaurant ponoarele # pestera ponoarele