Se desfăşoară în fiecare an în prima duminică a lunii mai, în perioada în care Liliacul este înflorit. Locul de desfăşurare este binecunoscuta “Pădure de Liliac”, aflată pe Valea Prislopului, rezervaţie unică în ţară având o suprafaţă de aproximativ 20 hectare. Distanța este de aproximativ 3 km, pe drumul ce pornește din fața Conacului.
Este o sărbătoare dedicată primăverii, când natura se îmbracă în haine de sărbătoare şi înfloririi Liliacului, simbol al acestei localităţi.
Se spune că aici se desfăşurau astfel de petreceri din timpuri străvechi. Sărbătoarea Liliacului a devenit celebră atât pentru cadrul deosebit în care se desfăşura, dar mai cu seamă datorită spectacolelor de muzică populară. Printre cei care au susţinut spectacole de-a lungul timpurilor se numără: Ansamblul naţional “Lăutarii” din Chişinău – condus de maestrul Botgros, Maria Ciobanu, Irina Loghin, Maria Dragomiroiu, Angelica Stoican, Gheorghe Roşoga, Niculina Stoican, Petrică Mâţu-Stoian și Constantin Enceanu.
Conacu Boierului este de fiecare dată un susținător al festivalului și suntem bucuroși să ducem mai departe tradiția moștenită de la înaintașii noștri. O mândrie a satului Ponoarele, atât Pădurea de liliac, cât și festivalul în sine, aduce numeroși turiști care descoperă peisajele și obiectivele din județul nostru. De asemenea, folclorul, muzica populară atât de iubită atât în lumea satului, cât și la oraș, răsună cu mare drag în văile noastre, la Ponoarele. Chiar merită și vă așteptăm cu mare drag să luați parte la Sărbătoarea Liliacului, la început de mai.
# conacu boierului # ponoarele # ponoare #pades # conac # pensiuni oltenia # cazare oltenia # cazare mehedinti # pensiuni mehedinti # conac oltenia # cazare la conac # podul lui dumnezeu # pensiuni ponoarele # cazare ponoarele # restaurant ponoarele # pestera ponoarele