De la noi din sat ori luate cu-mprumut de la oras

Ajunse în blidele Conacului, preparatele tradiționale, pline de suflet și pasiune, au la bază rețete simple transmise din generație în generație. Lângă ele, iubite feluri internaționale,ne fac să ne meargă la inimă fiecare îmbucătură, aromatizată cu o înghițitură de vin savuros, de bere rece ori din cocktailul preferat.

Cu scopul precis ca fiecare farfurie să spună o poveste unică, în bucătăria noastră îmbinăm tradiția cu inovația. Unele rețete sunt moștenite de la bunici (ciorbele, carnea la garniță, salatele din cămara bunicii, păstrăvul prăjit, papanașii, prăjitura cu mălai și nu numai), altele sunt reinterpretate și îmbogățite cu un… vârf de cuțit de modernism. Altele sunt pur și simplu împrumutate din gastronomia altor locuri (cum sunt burgerii, puiul crispy, coastele de porc, risotto-ul, pastele și altele) și ne-am pricopsit cu toții papilele gustative cu ele, iubindu=le deopotrivă, nu-i așa?

Ingrediente pe care le folosim la Conac sunt atent alese, pentru că gustul n-ar fi același fără produse autentice și proaspete. Apoi, în restaurant, fiecare rețetă este desăvârșită cu dragoste, respect pentru cel care o comandă și cu o dorință neîncetată de a vă aduce pe masă preparate apetisante și hrănitoare, așa cum și nouă și familiilor noastre ne place să mâncăm.

Cu alte cuvinte, indiferent dacă ești un iubitor al gusturilor românești sau ești în căutare de noi experiențe culinare din alte locuri, te invităm să descoperi pasiunea din fiecare preparat aici, în restaurantul Conacu Boierului, de la micul dejun până la cină!

Dar să lăsăm imaginile să vorbească, iar gustul își va spune cuvântul, când șervetul în poală îl veți așeza, iar furculița ori lingura pentru prima oară spre gură va porni. Poftă mare, boieri mari!

Risotto  

Ficăţei cu ceapă caramelizată Restaurant Conacu' Boierului, Ponoarele, Mehedinti - Platoul boierului
Pastramă de oaie bucălaie Papanasi cu smantana si dulceata de afine
 
Șalău