Ce poti vizita pe langa Conacu Boierului. 3 destinatii magice
Dragii nostri boieri, ne luam un mic ragaz pentru a scrie un nou articol pe blog. Vrem a impartasi cu domniile voastre niste imagini superbe care vorbesc de la sine despre vecinatatile noastre. Ajuns sau ajunsa pe pagina acestui articol, este foarte probabil sa fi fost deja la Conacu Boierului, sa va doriti sa ajungeti la pensiunea noastra ori sa reveniti. De asemenea, pe langa fotografiile pe care – v-am prins – deja ati aruncat un ochi, vrem sa va si povestim cate ceva despre locurile in care veti gasi asemenea peisaje fabuloase. Si, bineinteles, cum anuntam din titlu, ele sunt in Romania, inspre 4 zari cum pleci de la Conacu Boierului, nu tare departe de noi, astfel ca pe langa cazare la Conac va veti bucura si de plimbari spre locuri de vis.
Asadar, fara vreo preferinta, caci aici domniile voastre se vor pronunta, dupa provocarea acceptata de a le fi vazut pe toate, incepem sa insiram Lacul Ivanu, Poiana Beletina si Cheile Corcoaia.
Lacul Ivanu. La 69 km de Conac, se ajunge in aproximativ 2h 10 min.
Este realizat prin bararea raului Cerna in aval de confluenta cu raul Iovan. Este inconjurat de culmile sud-estice ale masivului Godeanu si cele nord-vestice ale masivului Mehedinti. Este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Romania. Linistea, salbaticia locului si culoarea aproape nenaturala sunt ingrediente care ii ademenesc pe turisti iar si iar. O reala atractie si pentru pescarii impatimiti, la Lacul Ivanu se afla in judetul nistru vecin, Gorj.
Poiana Beletina. La 29 km de Conac, se ajunge in aproximativ 1h 30 min.
… un picior de plai ascuns printre nori, unde anotimpurile se ingana unul cu celalalt mai tot timpul anului. Nu departe de Conac, mergand spre Varful lui Stan (cel mai inalt din Muntii Mehedinti si o alta atractie a zonei), Poiana Beletina se arata doar acelor iubitori de natura care se incumeta sa sacrifice adrenalina multa pentru a ajunge la ea, dar si care se angajeaza sa o lase neatinsa de mâna omului (desi nu mereu se intampla asa). Fotografiile sunt surprinse de noi in plina primavara, intr-un verde crud, dar zdravan, care face contrast divin cu azuriul cerului.
In imaginile de la final de aprilie, intr-un verde crud al ierbii si un albastru de cer domol, se vede clar ca lucrurile pe varf de munte aveau o lentoare a lor, negrabindu-se nicaieri. Florile de primavara izbandisera a inflori la 2 palme de pamant de ultimele gramezi de zapada, norii inaintau ca melcii, iar mugurii copacilor apareau ardelenste – daca nu va e cu suparare comparatia. Acum doar codrul sa fie mai verde si iarba mai inalta, dar multe lucruri nu s-au schimbat.
Cheile Corcoaia. La 53 km de Conac, se ajunge in aproximativ 1h 15 min.
Firul apei freamata printre peretii stancosi in forme neregulate, curbe, somptuoase ca niste babe din Bucegi care nu se mai termina. Daca am gasi pe Internet aceasta fotografie, am crede ca ilustreaza un colt de rai din Elvetia, Franta sau poate vreo tara asiatica. Dar nu, boieri dragi, minunea aceasta cromatica pe care doar privind-o din fata unui ecran iti transmite senzatia de aer proaspat racoros, care iti casca narile si iti umple pieptul, este la noi in tara. Iar pentru a ajunge la ea nu trebuie sa asteptam deschiderea vreunui aeroport. Noi ne bucuram sa o avem aproape si va poftim din toata inima sa nu ratati, cand treceti pe la Conac, si vizitarea Cheilor Corcoaia de pe Raul Cerna, sapate in munti.
Nu-i asa ca merita din plin un chapeau bas frumusetea uluitoare pe care natura a pictat-o pe pamantul pe care traim?
# conacu boierului # ponoarele # ponoare # conac # pensiuni oltenia # cazare oltenia # cazare mehedinti # pensiuni mehedinti # conac oltenia # cazare la conac # podul lui dumnezeu
# pensiuni ponoarele # cazare ponoarele # restaurant ponoarele # pestera ponoarele