Bisericuta de la Selistea si ingerii sai ancestrali

Ingerii au 201 ani, in satul mehedintean Selistea, din comuna Isverna. De aceste Sarbatori i-au trecut pragul si oaspetii nostri. Atat de mica, prin zidire. Atat de mare, in emotia si harul infiltrat in tencuiala, in timpul fiecarei slujbe, din 1820 incoace. O bisericuta modesta, saracacioasa, arc in timp si portal spre Ceruri, aminteste mai bine decat orice ca simplitatea si smerenia definesc reala credinta.

Bisericuta fost ridicata pe locul unei biserici mai vechi, construita in anul 1794, de Ioan Fratescu si fratii sai, avand hramul „Sfintii Ingeri”. Este construita din lemn, cu tencuiala de mortar care dateaza din 1835, la fel ca si icoanele imparatesti. Forma bisericii este de tip nava, cu turla, clopotnita si cu pridvor sprijinit pe stalpi de lemn, imbracati in tencuiala. Este acoperita cu sita.

Micul lacas de cult ar avea mare nevoie sa fie restauranta si ajutata sa ramana ani multi in picioare. Chiar si asa, este una dintre putinele biserici construite intre secolele al XVII-lea si al XVIII-lea in Romania in care inca se slujeste. Bucuria noastra este infinita cand pasim in ea si, pur si simplu, simtim linistea care ne cuprinde mintea si caldura care ne umple piepturile, in timp pe narile se inunda cu har invizibil, salajuind acolo de veacuri.

Atat in interior cat si in interior, pictura veche in stil naiv bucura ochiul si linisteste spiritul. Merita sa o vedeti cand ajungeti la Conacu Boierului, macar si de afara. Va asteptam cu drag pentru a va da detaliile despre cum sa ajungeti la Selistea. Si ca sa vedeti mai bine despre ce povestim, lasam cateva imagini sa ne ilustreze cuvintele modeste.
# conacu boierului  # biserici din lemn # ponoarele # ponoare  # conac # pensiuni oltenia # cazare oltenia # cazare mehedinti # pensiuni mehedinti # conac oltenia # cazare la conac # podul lui dumnezeu # pensiuni ponoarele # cazare ponoarele # restaurant ponoarele # pestera ponoarele