Dragi boieri,

Vă lăsăm aici, pe blog – zice lumea asta de la oraș că s-ar numi – o scrisoare prin care vă povestim ce se mai întâmplă pe la Ponoarele zilele acestea.

A fost o iarnă ușoară la noi la Conac, dar asta numai până în buza primăverii, când ne-am pomenit cu niște zăpezi până aproape de ferestre. Dar soarele pe care l-ați văzut ori când ați trecut pe la noi ‘lucește cu din ce în ce mai multă putere și topește omătul căzut peste mehedințenii noștri.

Și dacă primăvara tot dă semne că se apropie, ne uitarăm în calendar și văzurăm că vine Paștele! Pentru că deja ne-am apucat de pregătiri, vă dăm de știre că vă așteptăm să rescriem un nou capitol de #boierielaconac, ca și anul dindărăt.

Dacă anul trecut ați ciocnit ouăle înroșite la Conacu’ Boierului, veți recunoaște o parte din ritualurile de Paște de la Ponoarele. Vi le amintim mai jos sau îi punem în temă pe boierii noi.

Vineri, 6 aprilie. În Vinerea Mare cei mici, împreună cu părinții lor, sunt invitați să vopsim și să pictăm ouăle. După aceea, vă poftim la un foc de tabără de unde nu vor lipsi țuica fiartă și vinul fiert cu scorțișoară.

Sâmbătă, 7 aprilie. Ca orice boieri care se respectă, se impune să mergem cu toții într-o excursie la Crama Corcova Roy&Dâmboviceanu, unde se va lăsa cu degustare de vinuri. Tot sâmbătă, în foișor, bunica va pregăti colacii și cozonacul de Paște. Seara, împreună cu oaspeții care doresc să ia parte la slujba de Înviere, vom merge la biserica din sat.

Duminică, 8 aprilie. E Paștele! Iepurașul aduce daruri copiilor. Ne relaxăm organizând excursii la obiectivele turistice din Ponoarele pe jos, cu ATV-ul sau cu căruța cu cai. Boierii sunt poftiți la masa festivă de Paște. Mâncăm voioși, acompaniați de muzică populară, cântată live de o taraf din zonă.

Luni, 9 aprilie. A doua zi de Paște, meșterul olar Marcel va veni cu roata olarului să ne învețe cum să facem oale și ulcele, la propriu, nu la figurat, ca la el în Șișești, Mehedinți.

Până atunci, noi, pe aici pe la Conac, ne preocupăm să pregătim cuptorul pentru copt colaci, turtă de mălai, cozonaci și prăjituri de casă. În cămară stau la rece sucul din flori de soc preparat de noi și siropul natural de fructe. Nu vor lipsi de pe masă bucatele tradiționale făcute în casă așa cum se gătea odinioară la Ponoarele: carne și cârnați la garniță, pastramă de oaie, plăcinte, brânzoaie și multe alte minunății, cât să fie, cum ne place nouă, #boierielaconac! Toate acestea vor fi la discreție pentru toți oaspeții care aleg pachetele noastre de Paște.

Relaxarea vă este suplimentată și de sporturi precum biliard, tenis de masa, în interior și exterior, fitness, jocuri de societate, mini-atelier de creație pentru copii, loc de joacă pentru copii în interiorul și în exteriorul pensiunii, plimbări cu bicicletele și ATV-urile.

Rezervări (în limita locurilor disponibile) și detalii suplimentare vă putem da oricând la telefon: 0740 057 390.

Vă așteptăm cu drag în micul nostru colț de rai!