Dragi boieri,

Ca mandri ponoreni ce ne gasim, ne apucaram de zor sa va scriem o depesa si sa va mai anuntam de ce s-o mai intampla pe aici pe la noi prin comuna. De graba postaram deunazi si telegrama pe pagina de Facebook, dar mai pe larg vrem astazi sa va povestim de ce ne falim asa tare cu PONOARELE MTB RACE, pe romaneste, stil vechi, o intrecere intre juni boieri si domnite, pe doua roti incornorate – nemotorizate, adica pe biciclete.

In deschidere, ca sa nu mai pierdeti vremea pentru a va inscrie, va amintim ca evenimentul nost’ biciclist are loc curand, pe 15 septembrie, si ii reuneste la Ponoarele pe organizatori si pe iubitorii de sport, pedalat, natura, socializare si traditie.

Si ca veni vorba de organizatori, mandri suntem de oamenii inimosi care imbina ce ne e si noua mai drag: frumusetea locurilor in care am avut sansa sa ne nastem si sa crestem, obiceiuri din vechime, activitati in aer liber sub cerul frumos din Podisul Mehedinti, la un pas de locul in care Dunarea intra in tara, si pe meleaguri pline de bogatii unice, sculptate din forme de relief carstic.

PONOARELE MTB RACE 2018 este organizat de Asociatia pentru Turism Mehedintiul de sub Munte, care se ingrijeste, an de an de cand au infiintat evenimentul, sa adune in ‘ast colt de Oltenie, sute de pedalatori curajosi. Si pentru ca se gandesc la toate, si anul acesta ei va propun doua trasee astfel gandite incat sa fie atractive pentru un numar cat mai mare de ciclisti, indiferent de categoria de varsta, nivelul de pregatire fizica sau experienta competitiva.

Asociatia pentru Turism Mehedintiul de sub Munte este, tehnic vorbind, o organizatie nonguvernamentala care isi propune dezvoltarea turismului in zona de nord a judetului Mehedinti prin promovarea frumusetilor naturale, pastrarea traditiilor locale, dar si prin incurajarea practicarii sportului in aer liber, in orice anotimp si la orice varsta.

An de an, de Ponoarele MTB RACE se aude in toata tara. Anul trecut, de exemplu, cei mai multi dintre participanti au venit de la Bucuresti, Craiova, Caransebes, Drobeta Turnu Severin, Timisoara, Arad, Ramnicu Valcea, Targu Jiu, Hunedoara, Vulcan, Bihor sau Cluj. La start s-a aliniat si o concurenta din Statele Unite ale Americii, clasata pe locul III la categoria hobby feminin. Participantii au spus si gazetele au scris despre Ponoarele MTB Race ca este organizat “in nordul judetului Mehedinti, o zona care impresioneaza prin frumusetea locurilor si traseele spectaculoase foarte potrivite pentru practicarea ciclismului montan”. Anul acesta ne asteptam (si va asteptam!) la peste 200 de biciclisti inscrisi in cursa si la alte sute de sustinatori.

Au mai ramas 2 saptamani pana la editia 2018 a ??‍♂️?‍♀️ Ponoarele MTB Race, la care va puteti inscrie sau la care puteti fi martori, din cerdac. Noi, Conacu Boierului, impreuna cu ponorenii toti, va asteptam!  🙂  Ajutati-ne si domniile voastre sa dam sfoara in tara ca la Ponoarele se pregateste o plimbare pe doua roti – mountain bike, cum ii zice la oras – mai ceva ca Turul Frantei! 🙂

Hai la Ponoarele, la Conacu Boierului si la Ponoarele MTB Race!

Detalii despre eveniment, ‘colea: https://www.facebook.com/events/195897247788320/